Poliitikko Niko Eskelinen Kuuntele ja keskustele

SDP arvopohja ja yhdeksänhäntäinen kissa

  • EUROVAALIEHDOKAS 2019
    EUROVAALIEHDOKAS 2019

Taas olemme saaneet lukea siitä millainen arvopohja SDP:llä on. Miten Mikkel Näkkäläjärven rikokset vähentävät SDP:n arvopohjaa ja asettaa sen kyseenalaiseksi. No minäpä kerron ettei nämä tai kenenkään toimet vähennä puolueen arvopohjaa millään tavalla. SDP on suuri kansanliike johon mahtuu koko elämän kirjo ja näin se pitääkin olla. SDP:n arvoihin sisältyy vahvasti anteeksianto ja mahdollisuuksien antaminen. Lisäksi SDP:n arvoihin sisältyy myös luottamus ihmiseen ja ihmisen sanaan, sekä tekoihin. Sen takia SDP välillä kärvistelee kun luottamus petetään. 

Anteeksianto ja mahdollisuus

Kirjoittelin jo ajatuksia Hussein Al-taeen tapauksesta, joka on vielä kesken. Kirjoitin siitä, että arvoihin kuuluu antaa anteeksi ja näin mahdollistaa henkilön kehitys. Se ei tarkoita sitä, että luottamus palautuu heti takaisin, vaan se työ jää usein anteeksiannon saaneelle henkilölle. Tämä ei tarkoita sitä, että henkilöä väheksytään tai muistutetaan jatkuvasti teoista vaan otetaan reilusti mukaan ja annetaan uusi mahdollisuus. Sen ansaitsee kaikki jotka ovat virheitä tehneet ja toisia vastaan rikkoneet. Tavalla tai toisella.

Mikkelin rikoksista eläinsuojelurikos oli kyllä eläinrakkaana ja kissoja palvelevana ihmisenä vaikeaa luettavaa. Ei tuollaista tekoa voi antaa anteeksi, eikä pidäkään. Sen sijaan me voimme ja meidän pitää antaa Mikkelille anteeksi. Hän on jo osoittanut kasvaneensa pojasta mieheksi ja kykenevänsä hoitamaan vaativia tehtäviä vastuullisesti. Ei anteeksianto aina ole helppoa, eikä sen kuulukaan olla mutta se kuuluu tähän mitä elämäksi kutsutaan. Ei myöskään kannata valehdella antavansa anteeksi jos ei siihen kykene. Anteeksianto on usein helpompi jos pääsee keskustelemaan asian läpi ja ymmärtää tilanteet ja taustat teon takana. 

Ole avoin, ole rehellinen

Poliittisessa toimessa olevien henkilöiden taustat tulee melkein poikkeuksetta esille. Varsinkin jos kysymys on vähänkään negatiivisesta. Jos olet käyttänyt puolet elämästäsi hyväntekeväisyyteen niin se ei nouse kovin helposti esille vaan sen lehdistö kuittaa henkilön korostamisena. Näin hivenen karrikoidusti esiin tuotuna.

Jotta ei kompastuisi tämän kaltaiseen virheeseen niin poliittiseen luottamustehtävään hakeutuvan tulee olla aina rehellinen. Jos on tehnyt virheitä niin sitten on. Niistä puhuminen ja katumuksen osoittaminen kertoo oppimisesta. Se ei tarkoita sitä, että menneisyydessä pitää rypeä mutta poliittinen tehtävä on siitä merkillinen, että annat osan itsestäsi julkisuuden riepoteltavaksi. Asiat tulevat julki joka tapauksessa. Varsinkin puolueelle tulee olla rehellinen. Tämä sen takia, että puolue usein kärsii näissä tilanteissa ja ottaa kantaa oman ehdokkaan, jäsenen tai edustajan menneisyyteen. Siihen tulee saada varautua ja käydä asia läpi ennen lööppejä ja otsikoita. Ainakin minulle puolueen arvot ja puolueen hyöty on varjelemisen arvoinen asia. Se oli ennen minua ja se on minun jälkeen, toivottavasti parempana ja vahvempana.

Mikkel on kohdannut yhdeksänhäntäisen kissansa

Mikkel Näkkäläjärvi on käynyt menneisyyttä läpi varmasti useasti ja tekee sitä taas lähipäivinä. Minä olen erittäin onnellinen ja koen tyytyväisyyttä siitä, että hän löysi itsensä ja tavan olla osa yhteiskuntaa. Meillä kaikilla on elämässä monia eri tapahtumia ja ne kaikki kasvattaa. Uskon, että Mikkel on näiden ikävien tekojen takia vahvempi ja parempi poliittisiin toimiin. Ei poliitikon tarvitse olla pyhimys mutta hänen pitää olla taitava ja palvella ehdottomasti sitä tehtävää johon hän on valittu. Lisäksi hänen tulee olla sovittanut rikokset ja virheet, sekä olla kohdannut tekojen vaikutukset.

Kaikki esittämäni ei tarkoita sitä, että puolueen tulee vaieta omien jäsenten rikoksista tai rikkeistä. Vaikenemiseen ei myöskään ole syytä. Vaikka asiat on vaikeita ja tapahtunut menneisyydessä, niin vaikeneminen tai vähättely tulkitaan suosimiseksi ja peittelyksi. Jokainen pitää huolta omistaan ja näin pitää olla. Politiikassa meidän tulee kuitenkin näyttää esimerkkiä ja pyrkiä parempaan yhteiskuntaan, sekä luoda yhä parempaa ihmiskuvaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Siis, ongelman ydin ei ole siinä, mitä nämä ristoreippaat ovat tehneet, vaan siinä että he molemmat VALEHTELIVAT SDP:lle rikostautoistaan. Vain muutama kuukausi sitten.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

On myös mahdollista, että ovat kyllä puolueelle taustoistaan kertoneet, mutta demarit lakaisivat ne maton alle ja toivoivat, että taustat eivät tule ilmi.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Siltähän se vaikuttaa ja on hyvin ikävää. Ymmärrän, että hävettää ja on hankala aihe puhua mutta puolue on se paikka missä sisäisesti pitäisi pystyä puhumaan mitä vain jotta saadaan kehitystä eteenpäin.

Ei ole maailma, eikä ihmiset vielä valmiita.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Kun kysymys on Meidän mokailijasta, se on yksittäistapaus, jota ei voi yleistää koskemaan koko puoluetta. Kun kysymys on Niiden mokailijasta, se on koko puolueen linja.

- Arvo Pohja

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

On totta, että Huseein al-Taeen kohtelu on osittain tapahtunut silkkihansikkain. Uutisoinnissa on mielellään korostettu, hänen kohukirjoitustensa olleen vuosien takaa. Toki ne ovat kymmenkunta vuotta tuoreempia kuin monet niistä kirjoituksista, joista Jussi Halla-ahoa jatkuvasti vaaditaan tilille.

Sellainen erohan näissä tapauksissa on, että al-Taee ja Näkkläjärvi ovat julkisesti katuneet - tai ainakin sanoneet katuvansa - tekojaan, olevansa pahoillaan siitä, että näin tuli tehtyä ja hyvillään siitä, että ovat viisastuneet.

Myös Teuvo Hakkarainen on pyydellyt anteeksi ja pahoitellut, mutta meno on myös jatkunut sen jälkeen entiseen malliin. Syynä hänen toilailuihinsa ei kuitenkaan ole mielen pahuus, vaan alkoholismi, jota sairaudeksikin kutsutaan. Selvin päin Teuvo lienee ihan empaattinen ihminen.

Aivan käsittämätön tapaus on kuitenkin Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Ano Turtiainen, joka ilmeisesti vihaa veripalvelua ja ensiapukoulutusta niin paljon, että on kehottanut polttamaan SPR:n toimitilat. Mitään katumusharjoituksia ei ole näkynyt, koska niitä ei ole ollut.
- ”Asioista olen edelleen samaa mieltä.”
- "Tässä porukassa tämä tuomio on vain sulka hattuun."

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Al-taeen ja Näkkäläjärven (kuten monen muunkin) synnit ovat sellaisia, joita äänestäjät arvioivat kun antavat äänensä. Siksi rehellisyys tekemisistä on tärkeää.
Se mikä minua ärsyttää demarien ykkösketjussa, Lindman, Harakka, Rinne, että ollaan valmiita kivittämään käsi kipeeksi muiden puolueiden väärintekijöitä. Samahan se on kokoomuksessa. Farisealaisuuden huippu on se, kun ”pahoinpitelijä-rosvo” Jan Vapaavuori länkyttää Perussuomalaisten Facebook-kirjoituksista ja muista sanomisista.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suurin osa äänestäjistä, ehdottomasti suurin osa, arvostaa ehdokkaan rehellisyyttä, kansalaisluottamusta, elämäntapoja ja uskottavutta ehdokkaan puheissa. Kun jotakin tästä äänestäjän arvostamista ominaisuuksista poikkeava jätetään piiloon, se on lähinnä petokseen verrattavaa epärehellistä toimintaa.

Kaikkein pahinta on, että puolue alkaa vähätellä ja puolustaa ehdokastaan kaikenkarvaisilla verukkeilla !!! Puolueella on kai muitakin tapoja ilmaista tyytymättömyytensä ehdokkaansa valehteluun. Eikö se luottamus ole yksi niistä tärkeimmistä arvoista ?

Ei jatkoon !

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset