Poliitikko Niko Eskelinen Kuuntele ja keskustele

Persujen utopia on dystopia

  • EUROVAALIEHDOKAS 2019
    EUROVAALIEHDOKAS 2019

 

Perussuomalaiset julkaisi uuden videon jonka nimeäminen on pahaenteisesti “dystopia”. Dystopia tarkoittaa tulevaisuuden maailmaa jossa pahimmat ennustukset käyvät toteen ja suurin osa kansasta kärsii eliitin juhliessa yltäkylläisyydessä. Perussuomalaisten video nostaa tulevaisuuden uhkakuviksi saunan lämmittämisen kieltämisen, heterosuhteiden kieltämisen ja valtionuskonnoksi nousseen islamin. Tämä video on tietysti satiiria joka on tarkoituksella tehty niin, että sen voi selittää “sellaisena huumorina jonka mainostoimisto teki”. Mutta palautteista päätellen video tekee satiirin keinoin sen mitä tavoitellaan. Luo pelkoa ja kyseenalaistaa poliittisen johdon. 

Luonne, vaikutukset ja palautteet

Tämäkin video on mitä puhtainta propagandaa jonka tarkoitus on vahvistaa ihmisten negatiivisia tunteita ja pelkoja. Se on myös erittäin helppo ohittaa sanomalla, että se nyt oli sellaista huumoria ja oletko ihan urpo?

Videolla on ollut noin 10 000 näyttökertaa päivässä sen julkaisun jälkeen. Video on julkaistu 16.5.2019 eli se on suunnattu vaikuttamaan eurovaalien ilmapiiriin ja äänestyskäyttäytymiseen. Video ei ota kantaa suuriin yhteiskunnallisiin tai Euroopan unionin asioihin vaan typistää maailmankuvan koskemaan populistisesti henkilökohtaisia asioita. Se tarjoaa propagandaa yksinkertaistettuna ja helposti ymmärrettävänä pakettina.

Käypä kurkkaamassa palautteita videosta youtubesta verkkomedia perussuomalaiset kanavalta. Palautteet todistaa sen mitä kirjoitin edempänä. Propaganda toimii ja kansa pelkää. 

Dystopiasta utopiaan

Perussuomalaisilla on kaksi tapaa argumentoida. Uhriutuminen on ehdottomasti suosituin. Toiseksi suosituin lähestymistapa on tuoda esiin perussuomalaisten vainoaminen ja turhaan syyttäminen. Tätä videota, kuten muitakin voisi analysoida paljonkin mutta antaa sen nyt olla. Mietitään sen sijaan lisää miksi tämäkin video aiheuttaa molempia tapoja argumentoida.

Video ei esitä sitä maailmaa jota perussuomalaiset haluaisi rakentaa vaan dystopiaa eli uhkakuvaa tarkoin valitun kohderyhmän näkökannasta. Perussuomalaiset ei esitä utopiaa eli ihanteellista tavoitetta yhteiskunnasta. Miksi sitten niin, eikö näin vaalien alla olisi parempi esittää utopia. Näyttää ihmisille millaista yhteiskuntaa ollaan rakentamassa jos luottamus annetaan. Miten ihmisillä olisi hyvä olla ja rauha maassa. Siihen on yksi syy, kannatus perustuu vastustamiseen ja olemassa olevan johdon arvosteluun. Populismin sisältö on aina vastustus, pelko ja viha. Perussuomalaiset tarjoaa meille dystopiaa koska utopia ei ruoki mitään negatiivisia tunteita.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Huomenna äänestän liittovaltiokehitystä vastaan.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Hienoa! Hyvä, että äänestät!

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Persujen toimintaidea perustuu pelkojen, epäluulojen ja vastakkainasettelun ruokkimiseen liioittelun ja valheiden kautta.

He saavat kannattajansa hysteriaan väittämällä vaikkapa parintuhannen vuotuisen maahantulijan pystyvän tuhoamaan suomalaisen kulttuurin ja elämäntavan. Venäjä taas esitetään onnelana, "joka pitää rajansa kiinni". Näin vaikka todellisuudessa Venäjään kohdistuu USA:n jälkeen toiseksi suurin hallitsematon maahanmuutto maailmassa. GCM valehdeltiin mekanismiksi, jolla "eliitti" sementoi siirtolaisuuden Eurooppaan.

Ja jos objektiivisesti asioita katsotaan, niin ilman yhtä 12 -vuotiasta oululaistyttöä persujen kannatus eduskuntavaaleissa olisi jäänyt alle 10 %.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ja taas demari pelottelee persujen peloittelevan

Käyttäjän kariilkkala kuva
Kari Ilkkala

Tjaah,

kaukanako se dystopia on, kun Helsingin Sanomissa julkaistiin 12.5. ympäristöpolitiikan professorin mielipide, jonka mukaan ilmastomuutoksen vaatimat käyttäytymismuutokset eivät voi syntyä nykyisessä liberaalissa demokratiassa, joka korostaa yksilönvapauksia: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006102128.html

Professori peräänkuuluttaa vahvaa taloudellista ja sääntöihin perustuvaa ohjausta.

Jatkoa seurasi: 16.5. julkaistiin Sitran toimesta kansainvälinen raportti "1,5 asteen elämäntavat – miten voimme pienentää hiilijalanjälkemme ilmastotavoitteiden mukaiseksi?" jonka mukaan vuoteen 2050 mennessä kaikkien maiden hiilijalanjälki pitäisi pudottaa alle yhteen tonniin.

Aniharva hahmottaa tällä hetkellä, mitä noiden tavoitteiden saavuttaminen vaatisi suomalaisilta. Tässä kohden on pakko olla proffan kanssa samaa mieltä, vapaaehtoisesti tavoitteita ei saavuteta, mutta ei kyllä hallinnollisella pakollakaan.

Esimerkiksi asuntojen lämmityksen osalta meidän pitäisi pärjätä pienellä murto-osalla nykyisestä energiamäärästä, vaikka vetäisimme kaikki töpselit irti, söisimme ruoan kylmänä ja raakana ja pesisimme kylmällä vedellä. Suomen 3,2 miljoonaa saunaa ei lämmitetä enää koskaan, ja kesäasunnot on hylättävä, noin alkajaisiksi.

Elintarvikepuolella tavoitteiden saavuttaminen ratkaisee suomalaisten ylipaino-ongelmat tehokkaasti. Ei lihaa, maitotuotteita, tai muuta juotavaa kuin vettä. Loppuja ruoka-aineita saa syödä niin vähän, ettei työtätekevät saa siitä päivittäistä joulemääräänsä.

Ilmastomuutoksen torjuntaa tarjotaan uutena kasvustrategiana. 1,5 asteen tavoitteet vain edellyttävät, että ihmiset eivät kuluta mitään. Ja jos mitään ei kuluteta, mitään ei myöskään tarvitse tuottaa. Se työpaikoista.

Mysteeriksi vain jää, millä keinoin uudessa uljaassa 1,5 asteen maailmassa ruoan tuottajat saadaan tuottamaan sitä muillekin, miksi ja millä vastineella?

Ai niin, vahvat säännöt ja tiukka ohjaus nakittavat kylvöhommat väestölle. Muun tekemisen puuttuessa pelloille voidaan laittaa kaikki kuokan ja haran kanssa. Muistaakseni punakhmerit suorittivat edellisen kokeilun tässä lajissa.

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

Niin, pohjois-korealaiseen elintasoon (ei lihaa, ei autoja, ei sähkövaloja, ei ulkomaanmatkoja, ei....) ei varmaan päästä muutoin kuin pohjois-korealaisella totalitarismilla. Tämän voisivat yltäkylläisyydessä elevät sitralaiset tunnustaa samalla kun julkaisevat opaskirjasiaan rahvaalle.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Se persujen "dystopia" on eletty ja hyväksi koettu. Sitä kutsutaan pohjoismaiseksi hyvinvointimalliksi ja sitä ovat yhteistuumin ja yksiäänisesti ajaneet alas kaikki muut eduskuntapuolueet persuja lukuunottamatta.

Sanojeni selvyydeksi lainaan tanskalaista "äärioikeistolaista" Pernille Vermundia. Tanskassa demaritkin on "persuja" maahanmuuttopoliittisissa kysymyksissä, näin ohimennen sanoen, te suomalaiset demarit olette jälkijunassa.

– Tanska on tanskalaisten valtio. Meillä on vain tämä pikku pläntti maapallosta – ja se on meidän. Siksi siitä on pidettävä hyvää huolta. Maamme on kulttuurina yksi maailman vapaimmista, suvaitsevaisimmista ja rauhallisimmista – sellaisena haluamme sen myös säilyttää. -Pernille Vermund, Nye Borgelige-puolue-

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset