Poliitikko Niko Eskelinen Kuuntele ja keskustele

Arvoisat Perussuomalaiset, pyydän lukemaan anteeksipyyntöni ja vetoomukseni

  • Arvoisat Perussuomalaiset, pyydän lukemaan anteeksipyyntöni ja vetoomukseni

 

Arvoisa Perussuomalaisten edustaja. Olen tavannut ja jutellut monien Teidän kanssa. Minä tunnen henkilökohtaisesti monta. Joskus keskustelun aloitus on värikäs ja saattaa sisältää kielenkäyttöä, jota ei voi pitää kohteliaana tai kunnioittavana. Minä en välitä siitä vaan näen kielenkäytön takana suuren ihmisryhmän joka ei ole saanut vastauksia ongelmiinsa. Näen ihmisryhmän joka aidosti kunnioittaa ja rakastaa isänmaataan ja hakee keinoa osoittaa se, sekä rakentaa sitä. Näen suuren ihmisryhmän joka kaipaa itselleen äänen ja on turhautunut.  Vetoan sinuun, lue tämä kirjoitus ajatuksella. Sen jälkeen ajattele, kuuntele ja keskustele. Minä lupaan tehdä saman, minä tunnen sinut. 

Virheitä tehtiin ja virheitä tehdään

On kiistatonta, että Perussuomalaiset ovat olleet monessa maahanmuuttoon liittyvässä asiassa oikeassa. On totta, että 2015 pakolaiskriisin aikaan keskustelua tukahdutettiin ja myötätuntoa käytettiin häikäilemättömästi politiikan tekemiseen. Ymmärrän suuttumuksenne ja turhautumisenne. Huusitte varoituksia ja Teidät painettiin alas. Teille sanottiin, että olette rasisteja ettekä välitä ihmisarvosta. Te olitte monessa asiassa oikeassa. 

Virheistä opitaan yhdessä

2015 tapahtumat oli vaikeasti ennakoitavissa. EU:lta “vedettiin housut” kinttuun ja opimme ettei meillä ollut mekanismeja hoitaa tilannetta. Tilannetta käytettiin törkeästi hyväkseen poliittisesti, sekä myös kaupallisesti. Monet rikastuivat ihmisten hädällä ja EU:n huonolla valmiudella hoitaa tilanne. Ulkorajat vuosivat kuin seula ja Euroopan unionin sisään syntyi liike jonka tuottamia ongelmia torjutaan edelleen.

Te olitte monessa asiassa oikeassa. Mutta kansakunta korjaa virheet yhdessä tai kansakunta jakautuu ja virheet syvenee pisteeseen jossa veli on veljeä vastaan. Virheet syvenee pisteeseen jossa ei ole kuin häviäjiä. Pisteeseen jossa itsenäinen Suomi lakkaa olemasta se Suomi jonka olemme rakentaneet ja jonka puolesta on taisteltu. Pisteeseen jossa Euroopan ääni ei ole enää yhtenäinen.

Politiikka ja henkilö

Vetoan Teihin. Sanon tämän nyt suoraan ja sanon sen huolissani ja murheellisena siitä mitä maallemme, sekä Euroopalle on tapahtumassa.

Teitä johdetaan harhaan. Se ei johdu siitä, että te olisitte tietämättömiä tai helposti johdateltavissa. Se johtuu siitä, että minä ja monet muut teki virheitä. Te turhauduitte, suutuitte ja lähditte hakemaan vaihtoehtoja. Minä ymmärrän sen ja pyydän osaltani anteeksi.

Teille tarjottiin kanava suuttumuksen ja turhautumisen purkamiseen. Te saitte saitte puhua ja äänenne kuuluville. Te löysitte henkilöt jotka kanavoivat turhautumisen ja suuttumuksen valtakunnan politiikkaan. Teille tarjottiin henkilöt ja ideologiat joihin purkaa suuttumus ja turhautuminen. Teille annettiin vihollinen ja keino purkaa suuttumus ja turhautuminen.

Sanon tämänkin suoraan. Teitä johtaa henkilöt jotka ei toimi rakentaakseen vaan rikkoakseen kaiken sen mitä olemme yhdessä rakentaneet. Kaiken sen mihin me luotamme. Se ei ole Teidän vika. Minä ymmärrän miksi lähditte seuraamaan näitä henkilöitä. Se on minun ja meidän vika. 

Yhdessä

Ajattele, kuuntele ja keskustele. Vetoan Teihin. Muutetaan Suomen ja Euroopan suunta yhdessä.Yksin tai ryhmänä toista ryhmää vastaan ei kehitetä vaan soditaan. Sitä emme kukaan halua. Me kaikki haluamme rauhaa, työtä ja hyvinvointia.

Joudun taas puhumaan suoraan. Perussuomalaiset on populistinen puolue jonka pyrkimys on päästä valtaan käyttämällä Teidän turhautumista ja suuttumusta. Ymmärrän sinua ja tiedän kuinka vaikeaa on todeta itselleen, että on tullut johdetuksi harhaan. Se tuntuu pahalta, se saa itsensä tuntemaan petetyksi ja se syventää turhautumista ja suuttumusta. Se sinun pitää kuitenkin tehdä mutta et ole yksin. Tee se sama millä nostit populismin, huuda pettymys ääneen, uskalla. Sinä et ole syyllinen vaan osa meitä, harhaanjohdettu. Se ei ole häpeä vaan osoittaa luottamusta ja halua puolustaa yhteiskuntaa ja itsenäisyyttä. 

Me tarvitsemme Teitä

Demokratia tarvitsee kaikkia. Ymmärrän, että niin sanotut vanhat puolueet ei kuunnellut Teitä mutta äänenne on nyt kuultu. Nyt on aika keskustella, ei huutaa. Jos todella välitätte Suomesta ja Euroopasta, sekä yhteisestä hyvinvoinnista niin valitkaa demokratia populismin sijaan. Se ei aina ole nopein mutta se on aina vakain. Se vaatii sen, että luotatte ja tuotte väsymättä kantaanne esiin. Se vaatii sen, että osallistutte. Se vaatii työtä, yhteisöllisyyttä ja levollisuutta.

Mieti mitä olemme yhdessä rakentaneet. Mieti mitä uhrauksia Suomen ja Euroopan eteen on tehty. Mieti maatamme. Me olemme yhdessä rakentaneet maailman parhaan maan. Me teimme sen yhtenäisenä, ei olemalla samaa mieltä vaan keskustelemalla ja hakemalla yhteisen suunnan. Se meidän tulee taas löytää ja me löydämme sen. Muuten hukkaamme perinnön ja arvot jotka meille rakennettiin. Me yhdessä rakensimme yhtenäisen Euroopan. Sinä aikana emme ole sotineet vaan sopineet.

Maailmaa uhkaa monia todellisia uhkia. Jos yhteinen suunta hajoaa niin emme saa niitä hoidettua. On totta, että jotkut käyttävät ilmastosta johtuvaa uhkaa populistisesti mutta se on todellinen. Suomi, eikä mikään maa yksin saa ratkaistua ympäristöön liittyviä uhkia. Jos populismi tulee väliimme ja estää yhtenäisyyden aiheutamme niin valtavan massamuuton ettei sitä torjuta millään aseella tai muurilla. Me emme saa mihinkään suhtautua paniikilla vaan miettiä ratkaisua. Me, kukaan, ei saada enää sortua populismiin. Ei oikealla, ei keskellä, eikä vasemalla. Viha ja väkivalta on aina väärää. Ei ole oikeaa tai vasenta, on vain me.

Populismi jättää rauniot jälkeensä

Sinä rakastat tätä maata ja sen kansaa. Sinä ymmärrät Euroopan unionin tarpeellisuuden mutta et näe tarpeeksi päätäntää ja mitä se aiheuttaa. Sinulla ei ole aikaa tutustua, eikä välttämättä kokemusta arvioida tilanteita. Sinä olet hyvä ihminen ja olet yksi monesta.

Brexit on populismin luomus. Se on härskein esimerkki valehtelusta ja turhautumisen ja suuttumuksen hyväksikäytöstä. Yksi kansakunta ohjattiin valheilla harhaan ja kohti lamaa ja työttömyyttä. Hyvinvointi ja kansan paras asetettiin vallan välineeksi. Vallan joka petti, eikä tarjonnutkaan ratkaisuja. Vain lisää epäluuloja, turhautumista ja suuttumusta. Se ei ollut kansan vika, kansa luotti ja uskoi. Teidän lailla heidät petettiin.

Jos populistit valtaavat Europarlamentin tulee seuraukset olemaan tuhoisia. Me hylkäämme sen kehityksen mitä olemme tehneet. Me päästämme valloilleen vanhat käsitykset, uskomukset ja hylkäämme tiedon. Ja kuten brexit osoitti, populismilla ei ole vastauksia vaan ainoastaan sekasortoa ja vihaa. 

Jos todella haluat vaikuttaa niin toimi näin ja toimi nyt

Eroa Perussuomalaisista. Pyydän paljon mutta saatte myös paljon. Eroaminen on selkeä keino näyttää, että seisot rauhan ja yhtenäisyyden takana. Se on paras keino osoittaa, että ymmärrät sinua johdetun harhaan, etkä enää hyväksy sitä. Äänestä eurovaaleissa mutta valitse puolue joka rakentaa, ei hajoita. Osoita, että haluat tuhoamisen ja riidan sijaan rakentaa ja yhdistää. Vetoan sinuun aidosti ja ihmisenä. Me emme saa antaa virheiden tulla väliimme vaan meidän tulee korjata ne yhdessä. Me teimme virheitä, te teitte virheitä. Olemme silti samalla puolella, olemme Suomalaisia ja osa Euroopan yhteisöä. 

Paljon annatte ja paljon myös saatte

Pyydän paljon, saatte paljon. Äänenne on kuultu, huolenne on ymmärretty. Nyt on aika tehdä yhdessä. Teidän ääni ei edelleenkään kuulu jos huudatte turhautuneena ja vihaisena. Teidät kielletään ja viha syvenee. Jos puhutte levollisesti ja tuotte ongelmat tietona esiin niin Teitä kuunnellaan ja huomioidaan. Teitä kunnioitetaan, te teitte muutoksen joka kirjoittaa historiaa.

Te otitte vallan pois niiltä jotka Teitä hyväksikäyttivät. Te hylkäsitte heidät. Te valitsitte rauhan ja rakentamisen. Te itse hylkäsitte suuttumuksen ja turhautumisen. Valitsitte osallistumisen rikkomisen sijaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

On ne persut sitten ihan hirviöitä näköjään.
No ääni Nikolle niin maailma pelastuu
Nikolla on valtaa SDP:ssä , hän kääntää Anan pään ja Ana ottaa persutkin mukaan !

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Ei ollenkaan, sitä tuossa yritin sanoa ja tuoda esiin. Populismi on se peikko ja poliitikot jotka käyttävät turhautumista polttoaineena.

Ei kenelläkään yksin ole valtaa vaan yhdessä. En minä yksin muuta mitään vaan yhdessä sen voimme tehdä. Minä voin puhua ja parhaimmilani olla sillanrakentaja.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Sinähän se oletkin varsinainen "Punaisen viivan Puntarpää". Kiitos hyvistä nauruista.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Kiitos, tuoksi minua ei olekaan ennen kutsuttu:) Ja hyvä jos nauru pidentää ikää. Mikä kohta mielestäsi oli naurettavin? Jaa meidän kaikkien kanssa.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Onko demareilla joku anteeksipyyntö-kampanja menossa? Anteeksi pyytäminen on eri asia kuin anteeksi saaminen.
Et tarjonnut sovitteluna muuta kuin paheksuntaa ja itsensä parempana pitämistä ja yksipuolista eroa. Kuka nyt tuollaiseen retkuun menee?

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Se ei missään tapauksessa ollut tarkoitus eikä päämäärä. Enhän minä voikaan antaa itselleni anteeksi vaan sitä pyydän. Se on sitten aina sinusta kiinni miten siihen suhtaudut.

Ei ole kampanjaa ja tämä on minun kirjoitus ja kirjoitan sen demokraattina.

En pyydä ketään retkuun ja neljää asiaa: lue, ajattele, kuuntele ja keskustele.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Se oli kiero, 'vasenkätinen' anteeksipyyntö; ei vilpittömyyden häivääkään.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Täysin vilpittömsti on kirjoitettu ja sellainen se on.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #27

Onneksi me muinaissuomalaiset emme ole pitkävihaisia, joten olet anteeksiannettu ainakin omalta osaltanani. Saat anteeksi kaiken mitä kehtaat pyytää.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Täytyy sanoa, että arvostan tekstiäsi jossain määrin, koska näet perussuomalaisten äänestäjät normaaleina ihmisinä. Se tuppaa monelta valtapoliitikolta unohtumaan, että se 17,5% on yli 500 000 normaalia suomalaista ihmistä kaikista sosioekonomisista luokista.

Sen sanottuani, et edelleenkään ymmärrä, ja tämä vetoomus ei johda mihinkään, koska et vain ymmärrä. Sinulla ei ole mitään muuta kuin tuulesta temmottua väitteitä, populismi sitä populismi tätä. Jos viitsisisit kuunnella esim. Jussi Halla-ahon haastatteluja ajatuksen kanssa, siis niitä haastatteluja missä hänen annetaan perustella vastauksensa, huomaisit, että hän ei tarjoa monimutkaisiin kysymyksiin yksinkertaisia vastauksia. Sen sijaan hän perustelee väitteensä parhaiten mitä yksikään suomalainen poliitikko tällä hetkellä.

Yrität kunnioittaa perussuomalaisten äänestäjiä, mutta se vaikuttaa pinnalliselta ja täydellisellä ymmärtämättömyydelläsi halveksit heitä siinä kuin kaikki muutkin "populismi populistit".

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Nyt Toni olet kyllä perusteellisesti "harhaanjohdettu". Halla-aho nimenomaan tarjoaaa kaikkiin ongelmiin yksinkertaisia vastauksia.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No ainakin tuo vastaus oli yksinkertainen.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Joo, ymmärrän ja se on tässä riski. Ilman riskiä puheeni on kuitenkin velttoa, eikä johda mihinkään. Jussi puhuu johdonmukaisesti ja osaltaan täysin asiaa. Ongelma populismissa on se, että Jussi on ilmiön kyydissä jos se Eurooppa tasolle etenee. Se on sitten ihan sama mitä Jussi enää yrittää. Uskon, että Jussi haluaa rakentaa ja on malttamaton edistykselle mutta päästämällä populismin voimat valloilleen niitä ei johda enää kukaan. Jussi, ei vain pääse sinne mihin haluaa tällä keinoin.

Näin uskon ja olen valmis muuttamaan mielipiteeni eri näkökantojen perusteella. Minulle demokratia on aina tärkein, demokratia luo yhtenäisyyden. Ja se on populismin torjumisessa vaikeaa. Mitä antaa tilalle? Rauhallista ja levollista demokratiaa jossa vaikuttaminen on työn takana. Se vetoaa harvoihin mutta se on ainoa tie. Se lähtee jokaisesta yksilöstä ja sen takia pyydän ajattelemaan.

Kiitän hyvästä palautteesta!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Halla-aho on tutunoloinen hahmo 1800-luvun venäläisestä kirjallisuudesta: http://www.kolumbus.fi/nya.argus/2019/6/Kommentar2...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Populismin kauhistelu on sitä pahinta populismia. Teidän näkövinkkelistä lopettaisin sen leimakirveiden heittelyn ja haastaisin "populistit" asiakysymyksillä. Sitten vielä nillitetään kun puhutaan vihervasemmistosta, kun populistit liitetään äärioikeistoon, ja äärioikeisto kuuden miljoonaan juutalaisten murhaamiseen.

Kannattaisi lopettaa leimakirveiden heiluttelu, muuten te häviätte tämän pelin. Suomalaiset eivät ole ruotsalaisia eikä tällainen leimaaminen toimi.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Minusta protestipuolue kuvaa paremmin perussuomalaisia kuin populismi. Populismin vastakohta on elitismi. Puolueet ovat enemmän tai vähemmän populistisia koska ne haluavat tulla nähdyksi ja kuulluksi ja siten päästä vallan kamareihin. Esim. Ville Niinistö taitaa käyttää poliitikoista parhaiten populistisia menetelmiä. Halla-aho taas ei vaikuta populistin prototyypiltä, Soini sen sijaan oli sitä ja olikin todella hyvä suustaan.

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Olet harhainen jos kuvittelet Suomen voivan muuttaa EU:n suuntaa tai vaikuttaa siihen. Suomi saa muutettua EU:n päätöksiä tasan yhtä paljon kun kärpänen auton suuntaa tuulilasissa.
Yli 700 edustajasta 13 edustaa Suomea ja heillä ei edes ole aloite oikeutta lainsäädännössä. Sen sijaan komissioon ei Suomalaisilla ole asiaa äänestää ketään. Saksa ja Ranska siellä jatkossa päättävät miten Suomessa asiat tulee hoitaa. Varsinkin kun Brexit toteutuu aikanaan.

Toisekseen ei suuret sanat suuta halkaise. Eli jos SDP (tai muut valtapuolueet) haluavat populismin loppuvan on syytä osoittaa se teoin eikä sanoin. Tehkää nyt tällä hallituskaudella sellaista politiikkaa joka palvelee meitä Suomalaisia ja Suomen etua (niin kuin muutkin jäsenmaat) niin saattaa äänestäjät palata. Valitettavasti uutiset näyttää puolueesi johdosta olevan edelleen vahvasti sellaisia, että ajetaan mielummin jotain globaalia toiveajattelu politiikkaa ja kartutetaan ammattiliittojen kassaa. Sen sijaan että verotetaan lisää pieniä yrityksia ja sakotetaan sukupolven vaihdosta niin jospa lopetettaisiin isojen yritysten tuet ja verokikkailut? Pienen yrityksen on muutenkin vaikeaa kilpailla kun suuret saavat näin räikeitä etuja markkinoilla. Jospa lopetettaisiin ulkomaisten kaivosyhtiöiden Suomen luonnonvarojen ja maiseman ryöstö ja raiskaus? Jos kaivos on vaarattomasti hyvä tehdä niin katsokaa että sen tulot jäävät tänne ja jäljet siivotaan ja vastuut kannetaan.

Jos rikkaat köyhtyvät niin silloin köyhät yleensä köyhtyvät suhteessa vielä enemmän ja jos rikkaat rikastuvat rikastuvat myös köyhät.

Brexitin osalta tosiaan monet ennustavat taloudellisesti synkkiä näkymiä Britannialle. Mitä tosin ei missään mainita on, että suuri osa Britannian kansalaisista hyväksyy sen huonomman talouden jos siitä saa päättää itse ja samalla saadaan päätäntävalta omiin käsiin mm. maahanmuutosta ja yleensä kaikesta.

Ai niin. En ole Perussuomalaisten jäsen nyt enkä koskaan ole ollut. Mutta sinun kirjoituksesi saa vakavasti harkitsemaan liittymistä.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Sinulla oli monta hyvää asiaa mukana vastauksessa. Oikeita ongelma ja haasteita. Ilahduin kun nostit talouden myös esille ja Suomalaiset yritykset.

Suomessa tulee ottaa paremmin huomioon tasa-arvo ja tuloerot mutta osuit hyvin oikeaan veronkierrossa. Se pitää saada aisoihin eli veropohja tiivistettyä.

Sinänsä EU:n päätännästä ja Suomen mahdollisuuksista olen hivenen eri mieltä. Siellä kun ei edustetaa suoraan Suomea vaan ollaan omissa ryhmissä. Ihan samalla tavalla kuin eduskunnassa kansanedustajat Suomen mepit on eri ryhmissä. S&D omaa samat arvopohjat kuin SDP joten aloitteita ja päätöksiä ajetaan hyvin samalla kaavalla kuin Suomessa. Suomi on siis EU:ssa kokoistaan suurempi.

Kirjoitin tämän juuri sen takia, että jos populistit nousee esimerkiksi toiseksi suurimmaksi puolueeksi niin yhteinen suunta on vaarassa hävitä.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Sdp:n yksi keskeisiä ongelmia on se, että se näyttää sulkevan ulos konservatiivisesti ajattelevat vasemmistolaiset. Viimeinen näkyvä konservatiivinen sd-edustaja oli Harry Wallin, mutta hän jäi eläkkeelle tänä keväänä. Sdp:n sateenkaaritoiminnan myötä monelle on syntynyt kuva ja käsitys, että Sdp:lle kaikkein tärkein arvo on tuomitseva ja ulossulkeva liberaalius, ei niinkään globaali vastuu tai vaikkapa eriarvoisuuteen, tuloeroihin ja arkisiin epäkohtiin puuttuminen tai eri lailla ajattelevien ymmärtäminen aidosti. Vasemmisto on menettänyt kuskin paikan Euroopassa nimenomaan ulossulkevan liberalismin takia. Tämä on johtanut porvarien ja uusliberalismin entistä vahvempaan hegemoniaan ja populismin nousuun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitähän äärioikeistolaiselta puolueelta pitäisi pyytää anteeksi?

Sitä varmaan että olen liian vähän heistä kirjoittanut.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Onko persulla mahdollisuus saada syntinsä anteeksi muutenkin kuin liittymällä demareihin?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei pienintäkään. Tai ehkä Vasemmistoliittoon tai Vihreisiin liittymällä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehkä tässä tapauksessa voi valita kolmannen tien. Rutto ja kolera eivät ehkä ole ainoat vaihtoehdot.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #22

Kolmas vaihtoehto on...
Kokoomus? Kepu? En taida kyllä kyetä äänestämään kumpaakaan. Äänestämättä jättäminen on kyllä joskus tullut mieleen.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Olisiko parasta siirtyä Suomessa ns. edustuksellisesta demokratiasta suoraan tai deliberatiiviseen demokratiaan, ettei tarvitsisi valita huonoista vaihtoehdoista Perussuomalaisia vähiten huonona?

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Vähitellen ja ensin vähemmistö hallitukseen:) Mutta jatkuva keskustelu olisi toivottavaa koska hyvä tulee yhdessä sopimalla. Se taas tulee ajattelun, kuuntelun ja keskustelun kautta.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Ei demari edelleenkään ymmärrä, valitettavasti.

Teidän sanoin, ei ole yhteistä arvopohjaa joten ei kiitos.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Mitä demari ei ymmärrä? Uskon, että kaikilla on loppujen lopuksi melko sama arvopohja kun tiukaksi menee. Näin hyvinä aikoina nousee asiat esiin joilla ei ole edes merkitystä.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Anteeksipyytäminen taitaa nyt olla pop demaripiireissä. Kyllä Halla-ahoa on vedelty kölin alitse vuosikaudet ja Rinne, sädekehä pään päällä, selitellyt demareitten arvoista. Mutta kun kakki tuli omaan pesään, niin se on pyritty vaikenemaan hiljaiseksi. Henkilö valehteli viime syksynä ummet ja lammet ja jatkoi vielä ennen eduskuntavaaleja, päästen kansanedustajaksi, vilpillisesti. Kun edustajapaperi oli plakkarissa, niin silloin avautuivat ukset ja totuus pääsi ulos.Mielestäni tuo kuvastaa demareitten kieroutta, anteeksi vaan.
Jos kyseessä olisi ollut perussuomalainen henkilö, niin taivas olisi revennyt ja maa niellyt siinä vaiheessa koko poppoon.
Samoin eläkeläisten kohtelu Lipposen hallituksessa. Pienistä eläkkeistä leikattiin ja vietiin indeksit. Sitten muistaakseni 2007 tai 08 kun kokoomus otti leikkausasian perumisen agendakseen, niin yllätys yllätys, demarit äänestyksessä vastustivat leikkauksen perumista 100%, eli kaikki painoivat EI näppylää.
Turha sinun on mitään meiltä anteeksi pyydellä, koska sillä ei ole mitään virkaa.
Ainoa puolue, perussuomalaiset ja KD ovat ne, jotka haluavat oman kansan parasta
Rinteen vappusatasilla voi pyyhkiä vaikka "sitä" ,koska se ei pieneläkeläistä auta mitenkään. Valtio ottaa sen moninkertaisesti takaisin vuokratuen ja toimeentulotuen pienennyksenä.
Mutta, hyvää kevättä vaan sinulle ja ihan aikuisten oikeasti, jätä ne anteeksipyytelyt väliin, sillä kyllä perussuomalaiset ja perussuomalaisten kannattajat osaavat ajatella asioita, ihan omilla päilläänkin.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Ei mitään ole vaiettu, siis jo viittaisut Husseiniin. Tuskin se asia on vielä käsitelty kokonaan.

Niin, en aliarvioi ketään mutta juuri ajattelin puute vaivaa meitä kaikkia. Brexit oli siitä hyvä esimerkki. Toivon toki, että se menee hyvin. Me uskomme liikaa otsikoita ja sitä, että jossakin on joku joka haluaa viedä meidän nallekarkit. Populismi perustuu juuri siihen ja toisekseen siihen, että jokin uhkaa meitä.

Kiitos, samoin. Oikein upeaa kesän alkua ja kesää! Vietetään mahtavan upea kesä!

Ari Ahokas

(Aamulehti 16.5.2019 19.00) Alma-kysely:

PS 19,2 %

SDP 16,4 %

Ehkä kannattaisi demareiden palata ankeaan arkeen kauniiden sanojen toistelun ja setämäisen paimentamisen sijaan.

Jutta sanoi aikoinaan, että persut ovat rasisteja ja fasisteja. Rinne toisti myöhemmin saman. Mahtavatko vihaan syyllistyä ihan muut kuin populistit?

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Ei ole sattunut minun silmiin tuollaiset nimittelyt. Jos on sanonut niin se ei ole ollut oikein. Kyllä, totta kai. Vihaan syyllistyy myös muut ja siitä meidän pitää yhdessä päästä kokonaan pois. Se ei tarkoita sitä ettei tunteita saa näyttää ja kuohahtaa.

Se mihin tässä pyritään palaamaan on yhtenäisyyteen ja yhdessä tekemiseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Blogisti on joko suuri humoristi (arvostaisin..) tai tolkuttoman naiivi (mutta sellaisella mukavan höppänällä tavalla ja aidosti uskoen varmaan lentäviin yksisarvisiinkin... sellaisetkin ihmiset ovat usein tavallaan kivoja).

Hassu kirjoitus. Harvoin ihan tuollaisia näkee.
Jos saat yhdenkin perussuomalaisen eroamaan tuolla, niin olen vaikuttunut. Tosin voi olla että jos yksi eroaisikin, niin kaksi liittyisi kirjoituksesi ansiosta :)

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Kiitos:) Olen humoristi ja toisalta hyvin ajatteleva ihminen. Yksisarvisen olen nähnyt mutta vähän eri yhteydessä, oletko sisällä startup skenessä?:)

Itse asiassa on eronnut. Tai mistä minä tiedän kun en näe mutta niin on kerrotu. Sitten taas ei mitään käryä kokonaisuudesta. Toisaalta keskustelua on tullut todella hyvin ja hyvää sellaista. Se on se suurin tavoite.

Jos haluaa muutosta ja keskustelua niin pitää vain uskaltaa. Arvostelua ja neuvoja tulee niin, että jos ei ole varma itsestään niin ettei tiedä enää mistään mitään:)

Hyvää kesänaloitusta sinulle!

Sami Aario

"Yksi kansakunta ohjattiin valheilla harhaan ja kohti lamaa ja työttömyyttä."

Saiskos niitä näyttöjä siitä lamasta ja työttömyydestä?

Sami Aario

"The UK unemployment rate fell to 3.8 percent in the first quarter of 2019, its lowest level since the October to December 1974 period and slightly below market expectations of 3.9 percent." Et cetera.

https://tradingeconomics.com/united-kingdom/unempl...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Tässä blogissa yritetään ilmeisti erehdyttää ja kalastella SDPlle ääniä. Ja manipuoloida ja agioida ihmisiä populistisesti olla äänestämättä Perussuomalaisia ilman faktoja, pelkillä mielikuvilla. Ne faktat puuttuvat, vai mitä ne ovat?

SDP oli ja on edelleenkin mukana juonissa asioita, jotka ei ole Suomen etujen mukaista. SDP:lle tärkeimmät asiat on Afrikka ja ilmasto. Suomen asiat kiinnostaa lähinnä sitä verotus- ja taakankantomielessä. Jotta voi ottaa lisää lainaa. Samaa on SAK ohjeistanut myös neuvotteluissa ja se kuitenkin ohjaa SDPtä. Monille muille Eu:nkin palkkatili ja etuisuudet ovat rakkaampi kuin Suomi.

2015 tapahtumat eivät tulleet odottamatta. Olihan asiaa harjoiteltu jo 2012, näkyy mm. SPRn papereissa. 2015 oli jo tehty ’salainen taakanjako-sopimus, joka salattiin. Ruotsin läpi siirrettin organisoidusti 30 000 ’pakolaista’ tai miksi sitten kutsutaankin. Nyt on tullut jo satoja tuhansia eri tavoin, jotka näkyy sos. ym. kulujen nousuna kokoluokassa miljardeja (2,3). Sanatkin on haluttu sekoittaa ja sensuroida, ettei voi puhua loogisesti ja totta. Tämä toiminta oli juonittelua. Monilla puolueilla oli agendalla ottaa lisää väestöä, jopa n 1,8 miljoonaa. Moni puolue laski saavansa uusia kannattajia hiipuvalle puolueelleen ja saavansa vuokralaisia asuntobusinekseen ja puolueen tueksi. Asiaa kuorrutettiin jollain hyvyydellä. 2300 miljoonalla olisi hoidettu vanhus-,koulutus- ja onet muutkin asiat. Suomessa eletään yli varojen tuhlaten eli yhteiskunnan tulojen, miljardeja, jota kutstuaan kestävyysvajeeksi kikkailemalla. Asiat ovat vastakkain yhtä kassa vasten, kirjanpidossakin.

Brexit johtuu lähinnä hallitsemattomasta ja aggressiivisesta maahanmuutosta Englantiin ja Eun epädemokratiasta ja diktatoinnista ja että britit demokraattisesti äänestivät, että Eun etu oli vähäisempi kuin haitta. Englanti sai jo Eussa etuja, mm. Suomi maksaa enemmän sen puolesta. Englanti ei ollut edes eurossa, mikä ei ole ollut menestystarina tai edes vakaa ilman jatkuvia tukitoimia ja taakkoja maille. Briteissä talous nousi kun Brexit julkaistiin, painvastoin kuin todelliset populistit yrittivät pelotella.

Joka päiväistä väkivaltaa ja levottomuutta on johtunut uusien ihmisten yhteentörmäyksessä ja kohtaamisisssa, lukee tilastoissaja oikeuden päätöksissä ja uutisissa. Siis kantasuomalaisen rikollisuuden lisäksi. Blogissa tässäkin yritetään populistisesti pelotella.

Populismi on lähinnä sitä, että lupailee tai pelottelee tunteenomaisesti ja epäloogisesti ja valheellisesti, yrittää ajaa asioita muoti-ilmöinä kun ei faktat riitä ja mustamaalaa rakenavien faktojen sijaan. Perussuomalaiset ja monet muut puhuivat totta, ilman väritystä. Äänestäjiä ällöttää politiikkojen jatkuva manipulointi, juoniminen ja valehtelu. Muut rääkyivät tosiasioiden olevan retoriikkaa ja populismia, valehtelivat sen epätodeksi kieroilla tavoilla ja juonitellen. Ja jatkavat sitä nytkin. Täälläkin.

Kaikki muut puolueet kuin Perussuomalaiset ovat ajaneet asioita katteettomilla lupauksilla ja luvanneet etuisuuksia, jotka kansalaiset itse maksavat. Heillä ei ole ollut ratkaisua miten rahaa, työtä ja taloutta saadaan lisää. Lähinnä on kehuskeltu miten kuristetaan taloutta, päästöjä ja saadaan elintasoa alas. On tarjottu energia- ja liikenneratkaisuja, jotka ei perustu järkeen ja laskelmiin vaan hurmioon ja ääntenkalasteluun. Oma lukunsa on ilmastopelottelu, joka syyllistää ja masentaa ihmisiä. Raha-aneilla kuitenkin muka ilmasto pelastuu. Vaikka ei ole faktoja esittää. Äänestäjät ovat gallupeissa sen huomanneet. Suomi ei rikastu, vaikka SDP olisi käsi toisten taskussa ja ottaisi paljon lisää lainaa tuhlaamiseen ja omilleen tai valilupauksella jaettavaksi.

Perussuomalaiset on nyt ainoa puolue, joka todellisuudessa ajaa Suomen etuja. Eikä vieraan vallan tai lobbariryhmän etuja, kuten liike-elämä, ay-liike, uskonnolliset ryhmät, NWO-järjestö ja pukujengit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset