Poliitikko Niko Eskelinen Kuuntele ja keskustele

Hei, sinä kansallismielinen. Lue tämä.

  • EUROVAALIEHDOKAS 2019
    EUROVAALIEHDOKAS 2019

Euroopan unionin ja maailman yhdistymisen johdosta on selkeä, että kansallismielisyys nostaa päätään. Se johtuu hyvin usein pelosta ja epäluuloista. Miltei vaikeinta ihmisen elämässä on muuttaa itseään ja ajatuksiaan. On vaikea sanoa olevansa epäluuloinen ja jopa pelätä muutosta. Silti se tunne on ihan normaali ja sitä voi käsitellä myös rakentavasti ja voimaannuttavasti. Suomessa ja monessa muussa valtiossa niin sanottu kansallismielisyys nostaa voimakkaasti päätään. Onko se suunta oikea vai onko se vain tekosyy sille, ettei meidän tarvitse ajatella ja tehdä muutosta itsessämme? Mikä on niin sanotun kansallismielisen vastuu? 

Negatiivisuus ja pelko

Ette usko miten tappava voima negatiivisuus on. Negatiivisuus avaa oven pelolle ja pelokasta ihmistä on helppo käyttää hyväkseen. Pelokas ihminen takertuu hänelle uskoteltuun asiaan hyvin intensiivisesti. Negatiivisuus toimintamallina tai ajatusmallina on loppujen lopuksi pelkoa. Pelko epäonnistumisesta ja omien voimavarojen riittävyydestä. On helpompi hakea syitä kuin tehdä jotain ja ottaa vastuuta. On helpompi syyttää olosuhteita kuin muuttaa niitä.

Ihminen on luonnostaan selviytyjä. Pelko on siis ihan normaali tunne jonka voi voittaa ja jota voi käsitellä. Sen takia keskustelu ja omien rajojen rikkominen on tärkeää. Negatiivisuus taas on voima joka ei ainoastaan syö yhteisöllisyyttä vaan myös ihmisen sisältä. Ei ole vain puhetta, että positiivinen voima vetää puoleensa hyvää ja negatiivisuus pahaa. Olemme menossa kohti yhteiskuntaa jossa negatiivisuutta pidetään vahvuutena ja positiivisuutta heikkoutena. Olemme menossa kohti yhteiskuntaa jossa luottamista ja tilaisuuden antamista pidetään heikkoutena. 

Mitä kansallismielisyys oikein on?

Monet sanovat itseään kansallismieliseksi. Liian usein se tarkoittaa sitä, että pidetään leijonariipusta ja luokitellaan ihmiset. Sanotaan, että puolustetaan omia tapoja elää ja omaa kulttuuria.

Historiaan tutustuminen auttaa laittamaan kansallismielisyyden oikeaan yhteyteen. Nimittäin meidänkin rakas maamme on muuttunut koko ajan. Suomalaisuuden ja kulttuurimme käsite on muuttunut koko ajan. Se muuttuu sitä enemmän mitä enemmän me pyrimme vanhaa säilyttämään. Mitä enemmän kiellämme muita osallistumasta kulttuurimme kehitykseen sitä enemmän se muuttaa ja sitä enemmän se muuttuu negatiiviseksi.

Minä olen kansallismielinen ihminen. Minä välitän tästä maasta osana globaalia ihmisten yhteisöä. Emme ole yksin emmekä koskaan ole olleet yksin, emmekä koskaan tule olemaan yksin. Mikä on kansallismielisenä minun vastuu yhteisöstä ja yhteiskunnasta ja mitä se oikein on?

Kansallismielisyys on ennen kaikkea vastuuta. Vastuuta osallistua ja pitää huolta maastamme ja rakentaa yhteisöllisyyttä, sekä turvallisuutta. Kyllä ja kyllä. Mutta miten sen voit tehdä ja mikä siinä on tärkeintä? Meille on uskoteltu, että hyvin pieni määrä ihmisiä oikeasti päättää mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja miksi. Se ei pidä paikkaansa ja se on hyväksikäytön yksi suurimmista valheista. Nimittäin demokratia varmistaa sen, että ohjailla voi mutta koko kansan kohtalo on kansan käsissä. Nimittäin ne asenteet ja yleiset mielipiteet, joita me kaikki luomme joka päivä, ovat määräävin tekijä. Päättäjien suurin huoli ja jopa pelko on se, että kansan luottamus johtoon loppuu. Se on loppu, ei alku. 

Mikä on kansallismielisen vastuu? 

Kansallismielisen vastuu on olla esimerkki ja luoda hyvää yhteiskuntaa. Se on on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista. Jos luot ristiriitoja ja pelkoa, tuhoat meidän yhteiskuntaa jokaisella sanalla. Jos luotat ja keskustelet niin parannat ja kehität meidän yhteiskuntaa jokaisella sanalla ja teolla.

Katselin eilen Sebastian Tynkkysen videoita ja minä näen niissä ainoastaan ihmisen joka hakee epätoivoisesti toisten hyväksyntää ja valtaa. Tunnetta olla tarpeellinen ja oikeassa. Kaikki tuntee ne surulliset tapahtumat joista Sebastian puhuu. Kukaan ei niitä halua. Sen takia meillä on poliisi ja mekanismit joilla me torjumme uhkia. Levittämällä pelkoa ja epäluuloa poliitikko ainoastaan levittää negatiivisuutta ja lopettaa keskustelukulttuurin.

Minä en pidä Sebastian Tynkkystä poliitikkona vaan ihmisenä joka on löytänyt reitin jota kautta rakentaa omaa itseään valheellisesti ja pelokkaasti. Oikea poliitikkoa ei tuo kansan pariin negatiivisuutta ja ongelmia. Oikea politiikko ottaa vastuun, eikä ulkoista vastuuta kansalle. Oikea politiikko toimii ja ottaa vastuun, sekä kantaa riskin. Oikea poliitikko ei halvenna päätöksiä tai ihmisarvoa. Oikea politiikko asettaa kansan itsensä edelle. ”Minä olen valmis kuolemaan tämän kansan takia, voiko samaa sanoa sinusta?”.

Mikään sanomani ei tarkoita sitä, että olisimme sinisilmäisiä tai typeriä. Luottamus ja positiivisuus tuottaa välillä pettymyksiä. Aina on ihmisiä jotka käyttävät tätä hyväkseen ja välillä siitä on vaikea toipua. On helpompi alkaa vihaamaan kuin jatkaa luottamista. Se on pelkoa, ei tervettä mieltä. Ihminen on elossa koska meillä on mielikuvitus ja olemme uteliaita. Nämä kaksi tuottavat meille loputtoman kehityksen lähteen. Ne kaksi asettavat meidät samalla jatkuvaan vaaraan. Jokaisen uuden asian löytäjä on asettanut itsensä alttiiksi mutta onnistuessaan se riski on hyödyttänyt meitä kaikkia. Kaikki ei löydä uutta vaan jollekin aina käy huonosti, se kuuluu kehitykseen.

Kansallismielisyyttä ei nykyään rinnasteta rohkeuteen vaan käpertymiseen. Käpertymiseen vanhaan ja ihmisen mielikuvituksesta, sekä uteliaisuudesta luopumiseen. Se ei ole kansalaisten vika vaan niiden ihmisten jotka hakevat hyväksyntää ja ovat pelokkaita hakemaan uutta. Käpertyminen yhdessä samaan kasaan on lohduttavaa mutta se asettaa meidät kaikki vaaraan. 

Sinä päätät, joka päivä

Sinulle on uskoteltu, että yhteiskuntaa johtaa pahat sarvipäiset hirviöt jotka haluavat vain valtaa ja rahaa itselleen. Todellisuudessa voima on aina kansalla. Kun Sebastian Tynkkynen tarjoaa sinulle tämän kaltaista kuvaa yhteiskunnasta hän oikeasti sanoo “antakaa valta minulle” eli ei pyri rakentamaan vaan johtajaksi johtajan paikalle. Se on vastakkainasettelua ja mitä törkeintä itsekästä käytöstä.

Ajattele, kuuntele ja keskustele. Tee sitä joka päivä koska jokainen te päätätte millainen meidän yhteiskunta on. Ei sitä päätä johto vaan kansa. Todellinen valta on aina kansalla ja niillä mielipiteillä ja ilmapiirillä joka me yhdessä rakennetaan. Jokainen meistä voi tehdä valtavan vaikutuksen omassa elinpiirissä. Sinä päätät olemmeko yhtenäisiä ja sitä kautta vahvoja vai menemmekö pelokkaina kasaan ja olemme heikkoja. Sinä päätät, joka päivä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Puhut pelosta! Pelko on todellakin hyvä ase riippumatta siitä, kenen käytössä se on. Pelkoa hyödyntävät kaikki puolueet. Kristilliset pelottelevat Saatanalla. Vihreät ilmastonmuutoksella. Perussuomalaiset maahanmuuttajilla. Vasemmistoliitto äärioikeistolla ja rasisteilla (ja tietenkin persuilla). SDP peesaa vassareita, mutta on ottanut osaksi vielä työttömyyden ja muut pienen ihmisen ongelmat, jotka johtuvat liian pienistä veroista. Kepua huolettaa EU tukiaisten loppuminen ja lainaa eri pelkoja aina tilanteen mukaan miten kulloinkin kannatuksensa kannalta parhaimmaksi katsoo. RKP pelottelee ruotsin kielen asemman katoamisella jne. jne.

Luultavasti unohdin jonkun puolueen, mutta se ei ole oleellista. Se on, että jokaisella on tapansa pelotella ja luoda hysteriaa kansan keskuudessa. Hysteria on vaaliuurnien polttoainetta. Sillä saadaan aikaiseksi kohuja ja kohuilla ääniä.

Parhaiten menestyvät ne puolueet ja ehdokkaat, jotka parhaiten osaava vedota tiettyihin ihmisen alkukantaisiin vaistoihin. Tällaisia ovat esimerkiksi pelko, viha, ahneus, kateus jne... Käytännössä ei ole merkitystä sillä, mitä tunnetta hyödynnetään, jos se osataan oikeassa kohdassa ja riittävän taitavasti ottaa esille ja ikään kuin "myydä" kuulijalle. Hyvänä esimerkkinä lienee ilmastonmuutoksella pelottelu, jonka seurauksesta nuoriso marssii kaduilla hysteerisesti. Ei liene epäselvyyttä, että tämä on ollut onnistunutta pelottelua vihreiden taholta.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Ottamatta kantaa puolueiden tapoihin niin hyvä yhteenveto. Tästä pitäisi päästä pois. Pitää toki silti ajatella kriittisesti ja avoimesti. Minä pyrin herättämään keskustelua ja olemaan positiivinen. Tuo pelolla myyminen kun aina ajaa meitä useisiin leireihin. Sen näkee hyvin facebookissa.Ja kyllä siihen itsekin sortuu kun ero hiuksen hieno mikä on retoriikkaa ja mikä peloittelua.

Ilkka Huotari

Kirjoituksessa ei tainnut olla yhtään sellaista argumenttia, mihin voisi vastata jotain. Kirjoitus oli vain kansallismielisten leimaamista erilaisilla ad hominem -"argumenteilla" epäkelvoksi ryhmäksi.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

En sitä niin kirjoittanut. Pohdiskelin toki mitä on kansallismielisyys ja mikä vastuu sellaisella henkilöllä on. Haluan herättää keskustelua jonka tavoite on yhdistää. Pohtia ja se vaatii aina menemistä omalle epämukavuusalueelle, kaikkien.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Nyt kun olet pohtinut, suosittelen, että siirryt tutkimaan. Mitään loogisesti perusteltua blogissasi ei ollut, lähinnä esimerkki esseestä, jonka olisin ylä-asteella palauttanut aiheesta "malliesimerkki argumenttivirheestä".

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

heh demari peloittelee peloittelevilla persuilla …..huiiii

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Noup. Demari pohdiskelee miten eri tavoilla tehdään politiikkaa ja miten se vaikuttaa yhteiskuntaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Minusta nää vasemmistoanarkistit ovat ainakin kovin negatiivista sakkia, he vihaavat tätä pahaa kapitalistista yhteiskuntaa niin, ettei töitäkään voi tehdä koska se vaan lihottaa porvaria. Muuten on kiva poltella Suomen lippuja ja heitellä poliisia pulloilla.

Ja sanoihan eräs tunnettu anarkistinainen mediassa kerran, että poliisi on vihollinen ja vallankumoukseen pyritään. Tavoitteet on ainakin selvät.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Anarkia ja yhteiskunnan vastainen toiminta on aina tuomittavaa tekee sen kuka vain. Näitä kaikkia tahoja yhdistää se, että ei oikeastaan edes välitetä yhteiskunnasta vaan etsitään vain tapoja riehua ja saada toimintaa.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Kirjoittaja voisi vastata esimerkiksi siihen kysymykseen, että mikä avoin ja tasapuolinen demokratia Suomi on? Vaalikeskusteluista jätetään mielivaltaisesti pois osa eduskuntapuolueista ja kaikki pienpuolueet. Tämän päätöksen tekee yksi Ylen verovaraelätti, joka on ilmeisesti työntänyt kuulaa piirinmestaruustasolla ja hän on myös ilmeisesti nähnyt ufon. Myös toisen yksityisen pääoman omistaman median toimesta harjoitetaan samaa demokratian estämistä.

Missään yhteydessä ei ole mahdollisuutta käydä asiallista EU-keskustelua, ilman että tulee leimatuksi populistiksi. Sama asetelma koskee maahanmuuttoa; faktoihin perustuvaa kritiikkiä ei pääse missään esittämään. Ei 10% työllisyysasteen omaavien turvapaikanhakijoiden Suomeen päästäminen ole Suomen etu, eikä itsenäisyydestämme luopumisessa ole minkään järjellisen ajattelun kannalta järkeä. Silti nykyistä kehitystä kritisoivat vaiennetaan.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Mistä vaalikeskusteluista jätetään pois? Olen samaa miettinyt kyllä. YLE ja keskustelut antaa näkyvyyttä jota ei voi edes ostaa. YLE tekee päätöksen käsittäkseni kannatuksen perusteella mutta siniset oli outo tapaus sinänsä mutta kannatus oli yli prosentin. Toisaalta on ymmärretävää, että jotkut säännöt pitää olla jotta keskustelu pysyy tasaisena. Mutta ymmärrän pointin. Puolueen aloitus on tangolaulajan hommaa, joka ilta jossakin puhumassa.

En usko, että ketään vaiennetaan. Aiheet on toki määrättyjä. Ja olet oikeassa, että ei ole yhteiskunnan eikä pakolaisen etu, että tulee kulttuuriin jossa ei työllisty. Syystä tai toisesta. Sen takia SDP on esittänyt EU:lle, että pakolaisille tullaan järjestämään kooontikeskus josta sitten on reitti sopivaan maahan ja koulutus alkaa heti. Meidän tulee myös vaatia maahantulijoilta. Mutta 2015 tilanne ei toivottavasti toistu. Silloin oli selvä, että vain harva oli oikeutettu turvapaikkaan. Silloin tehtiin virheitä ja paljon.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Tällä hetkellä yhtälö puoluetuet, valtaapitävien puolueiden muut tuet ja vain vallassa olevien puolueiden pääsy vaalitentteihin tekee niiden haastamisen käytännössä mahdottomaksi. Takamatka on liian pitkä.

Kehitysmaista tuotavien henkilöiden kanssa on monia ongelmia. Jos heistä halutaan hyötyä maallemme, pitäisi valinta suorittaa jo lähtömaassa. Jos taas valitsemme parhaat yksilöt köyhistä maista tulemaan Suomeen, takaa tämä sen, että kyseinen maa pysyy köyhänä myös jatkossa. Paras ratkaisu kaikille olisi saada lähtömaa jaloilleen, jolloin sieltä ei tarvitsisi lähteä pois.

ps. kiitokset asiallisesta vastauksesta.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen Vastaus kommenttiin #28

Joo, se vaatii kovaa työtä ja alun aikana ei paljon tukia saada. En tiedä sitten onko YLEn tai muun velvollisuus ottaa jokainen pienpuolue mukaan kaikkeen. Kyllähän yle yritti eurovaaleissa haastatella kaikkia mutta se kääntyi enenmmän vitsiksi, valitettavasti. Tämä on aihe joka vaatii pohdintaa mutta ennen kaikkea se on suureksi puolueeksi pyrkivältä kovaa ja kutsumuksellista työtä. Mitään ei saa ilmaiseksi.

Jep, juuri noin. Siihen juuri SDP tulee vaikuttamaan nyt EU puheenjohtaja kautena. Lähtömaiden tilanteen parantamiseen. Muuten ei mikään muuri torju muuttoliikettä joka lähtee liikenteeseen, eikä siitä voi ketään syyttää.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Eipä tule tältäkään Nikolta yhden yhtä kommenttia omaan blogiinsa.
Mitä nyt vaan vaalinäkyvyyttä yritetään hakea.

"Poliitikko Niko Eskelinen
Kuuntele ja keskustele"

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Tuloo kun kerkee!:) Anteeksi. Haen keskusteluita ja niitä on tullut ilahduttavan paljon. Vastailin eilen 7 tuntia ja tämä foorumi jäi paitsioon kokonaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Päättäjien suurin huoli ja jopa pelko on se, että kansan luottamus johtoon loppuu."

Eikä ole! Päättäjät eivät välitä yhtään siitä, luottaako kansa vai ei. Viime eduskuntavaaleissakin äänestysprosentti oli 72 ja se oli korkein lukema kolmeenkymmeneen vuoteen. Eli 28% suomalaisista ei kannattanut ketään. Nämä ihmiset eivät äänestäneet johtoon ketään. Jälleen kerran "nukkuvien puolue" oli ylivoimainen vaalivoittaja. Mutta vaikuttaako tämä mihinkään? Ei. Päättäjät tulivat silti valituiksi, ja käyttävät valtaansa kuten ennenkin. Se, että koko kansasta vain 40% äänesti SDP:tä, keskustaa, vihreitä, vasemmistoliittoa tai RKP:tä ei millään tavalla estä tai edes hidasta niitä kasaamasta hallitusta ja tekemästä haluamaansa politiikkaa.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

ymmärrän pointtisi mutta kyllä se luottamus painaa päättäjien vaakakupissa. Valta on aina lainassa kansalta. Vaikka Suomalaiset ei lähde herkästi kadulle niin ongelmat on aina kolmen aterian päässä. Ja kyllä päättäjä miettii mitä kansa ajattelee. Äänestysprosentti pitäisi saada ylös. Varsinkin euro ja kirkollisvaaleissa se on aivan liian matala.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Parasta on kun väitetään että kansallismieliset pelkäävät muutosta ja uutta. Mitäs jos se uudistus tuo huonompaa tulevaisuutta? kannattaako sitä uudistusta tehdä, olla "pelkäämättä". Vai onko kaikki uudistus aina automaattisesti hyvä asia?

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Ei toki ole. Jokainen ihminen pelkää muutosta jollakin tasolla. Kansallismielisyyden nousu ja populistinen politiikka on reaktio sille, että maailman avautuu nopeammin kuin koskaan. Meillä on Suomessa monia arvoja ja tapoja joista emme saa luopua, missään olosuhteessa vaan näyttää muille mallia. Tuossa käsittelen lähinnä enemmänkin sitä miten tätä ihmisen, kaikkien pelkoa, käytetään politiikassa hyväksi. Hivenen kuin Brexit jossa ajettiin koko kansakunta lujaa seinään.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Euroopan unionin ja maailman yhdistymisen johdosta on selkeä, että kansallismielisyys nostaa päätään. Se johtuu hyvin usein pelosta ja epäluuloista. Miltei vaikeinta ihmisen elämässä on muuttaa itseään ja ajatuksiaan. On vaikea sanoa olevansa epäluuloinen ja jopa pelätä muutosta."

Tämä kirjoituksesi on kuin käskisit ihmisiä katsomaan kaivoon ja kun kaivo katsoo takaisin, silloin ei pidä antaa pelolle valtaa. Olen vain muutos haluton kuolemaan. Sitähän tuo kaivoon katsominen tarkoittaa.

Ok, miten minun pitäisi kilpailla orjien kanssa joutumatta itsekin orjaksi?, sekö olisi hyvä minulle kun sossutäti maksaisi minulle ja sille maahanmuuttajalle tukina palkan erotuksen selvitäkseni elämisen kiinteistä kuluista?

Entäpä sitten ne kuvitteelliset ennakkoluulot jotain kansaa tai uskontoa kohtaan. Kylläpä se niin on, että me ei olla toisten mainetta luotu, vaan kylläpä se on niiden itsensä hankkimaa.

Muistelen vain sellaista kansallismielistä porukkaa joka sotien jälkeen aina 80 luvun loppuun asti loivat sen hyvinvointivaltion jonka tunnemme, sekö oli huonoa kansallismielisyyttä?. Niin ja olihan siinä rakentamisessa SDP mukana, jonka saavutukset ovat kyllä hyviä ja kiistattomat. Mutta mihin työ olette kadonneet, Bryseeliinkö?.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Tiedätkö, todella hyvään kysymykseen päätit kommentin! Aivan mahtavaan! Olen samaa mieltä. Meidän tulee tehdä enemmän työtä, keskustella ja olla läsnä. Se on ainoa tie kehitykseen, yhdessä tekeminen. Poliitikot on karannut liian kauas kansasta ja väliin on tullut jonkin sortin kuilu. Jos ei aina iso niin kuilu kuitenkin. Ja joka tapauksessa jokainen vaaleilla valittu on tekemässä yhteistä hyvää, palvelemassa kansaa.

Ei meidän kaikessa pidäkään muuttaa vaan olla esimerkkejä. Tasa-arvo, demokratia ja moni muu on täällä sillä tolalla, että voimme näyttää esimerkkiä. Lähinnä viittasin tässä Euroopan tasolla tehtäviin toimiin ja ylipäänsä maailman globalisaatioon. Meidän tulee olla itsenäisiä mutta verkostoitua.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Montako kirjoitusta, kannanottoa, vuodatusta ym. Vihervassut ovat
suoltaneet esim. viimeisten 4 vuoden aikana kaikista niistä ihmis-
oikeusrikkomuksista, jotka ovat toteutuneet islamiin vannovien ja
sokeasti uskovien kädestä omia naisiamme ja lapsiamme kohtaan?

Missä te olette olleet piilossa nämä vuodet? Näkökulmanne on ollut
lähes poikkeuksetta vain kulmaa Ibrahimin kantapään tasolta, miksi ?
Miksi halaatte islamin agendaa vuodesta toiseen, muu on rasistista ?

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Ei mitään käryä mitä vassut tekee, minä olen demari. Ei todellakaan halailla mitään vaan tuossakin pohdin sitä mitä on isanmaallisuus. Meillä on Suomessa arvoja ja tapoja joista ei saa luopua vaan näyttää maailmalle esimerkkiä. Se mitä arvostelen on populistinen politiikkaa ja pelon levittäminen. Islami on uskonto siinä missä muukin. Uskonto on jokaisen asia ja se ei koskaan tule olemaan laki tai yhteiskuntajärjestelmä. Mutta uskonnot on osin ollut tärkeitä rakentamaan yhteistä käsitystä moraalista. Se ei enää tänä päivänä niin näy. Me voimme olla pää pystyssä oman kulttuurin kanssa ja puhua sen puolesta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ongelman ydin on että negatiivisel asenteel on vaikea ottaa uutta tietoa vastaan ja esim opiskella . Ihmisen mieli vaan toimii niin .

Jos tajuaa silmillään katsella ympärilleen konkreettisesti materiaa ympärillään . Vaatteitaan , autojaan jne. Voi tajuta . Että glopaalis kilpaillus maailmas ne tuotteet on tehnyt ihmiset jotka ovat KEHITTÄNEET itseään . Ja suoraan sanottuna "kansallismielisenä" itseään tituleerava/pitävä joka kehityksen rattaista itsensä tiputtaa pois , häviää leikin pitkäs juoksus.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Olet juuri oikeassa. Negatiivisuus on tukehduttava ja väsyttävä tila, sekä ympäristö. Negatiivuus tappaa myös rohkeuden ja yrittämisen halun. Hieno kommentti, kiitos!

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Kun ei ole mitään omaa sanottavaa, voi aina haukkua muita. Kyllä aina joku tomppeli kitisijöitäkin äänestää.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

En haukkunut Tynkkystä. Arvion kirjoituksen kautta hänen motiiveja ja politiikkaa. Olen täysin varma siitä, että hän on viisas ja mukava ihminen. Rohkea ja työteliäs myös. Arvion politiikkaa koska minun mielestä hän hakee hyväksyntää jakamalla kansaa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kansallisuusmielisyys edelleen muualla voimissaan. Etelä-Sudan itsenäistyi 2011 kun katsoivat olevansa eri porukkaa pohjoisten heimojen kanssa.

Muuten. 150 on hyvä ehdokasnumero.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Kyllä se on voimissaan. Monissa maissa on nyt käynnissä hyvin paljon tutkiskelua siitä aiheesta. Sitäkin vain on paria sorttia. Osalla rakennetaan ja osalla revitään kansa kahtia.

En tunne Luukkaista, varmasti hyvä ja viisas ihminen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset