Poliitikko Niko Eskelinen Kuuntele ja keskustele

Pääsin sitten "anna hukkua" listalle.

  • EUROVAALIEHDOKAS 2019
    EUROVAALIEHDOKAS 2019

On varmaan aiheellista selittää miksi tällä listalla olen. Jo vastatessani tiesin, että vastauksesta tulee kohua. Kysymys oli laadittu niin, että siitä varmasti saadaan kohu aikaiseksi eri tulkintojen takia. Alla on kysymys ja sen jälkeen minun vastaus:

13. EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset.

PERUSTELUT: Tähän ei voi mitenkään vastata "samaa mieltä tai täysin samaa mieltä" koska emme voi ottaa tälläistä vastuuta. Me emme voi antaa sellaista kuvaa, että lisäämme resurssia aina kun määrät lisääntyy, eikä tästä saa tulla väylä joka ruokkii pakolaisuuteen liittyvää rikollisuutta. Meidän tulee kertoa selkeä säännöt ja käytännöt jonka mukaan me toimimme ja miten kohtelemme niitä jotka pelastamme. Tämä tuntuu jollakin tapaa pahalta sanoa mutta olemme jo huomanneet, että uset hyvät pyrkimykset kääntyvät helposti meitä vastaan. Meidän ei tule missään tilanteessa luopua ehdottomasta ihmisarvon kunnioittamisesta, eikä hädänalaisten auttamisesta mutta se tulee tehdä sovittujen sääntöjen mukaan ja ennakoitavasti.

Minä tulkitsin kysymyksen niin, että EU:n tulee pelastaa kaikki, siis kaikki. Totta kai pelastamme kaikki jotka tiedämme ja jotka paikannetaan. Se on sanomattu selvä. Mutta jos teemme lausuman jossa sanomme, että pelastamme kaikki ja otamme siitä vastuun niin otamme vastuun valtavasta määrästä hukkumisia koska emme voi silti lunastaa lupausta. Samalla tuemme epävirallisia reittejä pakolaiseksi Euroopan alueelle eli rikollisuutta.

Minä olen pyrkimässä luottamustoimeen tekemään ihmisten kannalta oikeita ja turvallisia päätöksiä. Pakolaisten osalta se tarkoittaa sitä, että me teemme yhdessä EU:ssa turvalliset ja ihmisyyttä kunnioittavat keinot hakea turvapaikkaa tai muuten pääsyn Euroopan unionin alueelle. Kun näin toimimme niin pakolaisten hyväksikäyttö vähenee ja pakolaiset saavat hyvää kohtelua.

Minä en tee politiikkaa ihmisarvolla vaan puolustan sitä kaikin voimin. Se tarkoittaa myös sitä, että puolimatkan ratkaisuja ei tehdä vaan luomme sääntöjä joiden mukaan järjestelmä toimii.

Täällä vielä se "anna hukkua" lista.

http://www.migranttales.net/migrant-talesin-suomen-eu-vaaliehdokkaiden-anna-hukkua-lista/?fbclid=IwAR2DBx9fKl2-qOFC7DS2d1HPMDv1PF1B3uZOnWTpBYpL5F7TGRwXn6s9_0I

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"13. EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset".

Tyypillinen esimerkki sellaisesta kysymyksestä, jolla pyritään ensinnäkin ohjailemaan vastauksia ja toisaalta kyselijä varaa oikeuden tehdä omia mielivaltaisia tulkintojaan vastauksista. Tämä linjan klassikkohan on se kysymys "joko olet lopettanut vaimosi pieksämisen".

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Minä toivon, että ihmiset lukevat kommenttini. Minulla ei ole yhdessäkään vaalikoneessa yhtään vastausta ilman perusteluita. Jos kommenttejani ei lueta niin tunnun kovin jyrkältä monessa kohtaa. Toisaalta olen sitä mieltä, että olen pyrkimässä päättämään valtavan määrän ihmisten asioita, tosin osana isoa konetta mutta silti. Sen takia minun tulee muodostaa mielipide ja se tulee perustua oikeaan tietoon, ajatteluun, sekä keskusteluun. Päätökset kuitenkin tehdään usein jyrkästi ja olen sitä mieltä, että puolittain tehdyt päätökset ei ole hyviä kenellekään.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Paras vaihtoehto olisi itsestäänselvästi estää ketään pääsemästä edes lähtemään ylittämään Välimerta. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi ETYJ:n organisoimana tai YK:n mahdaatilla toimien rauhanturvaajien avulla. Ihmissalakuljettajien bisneksen vauhdittaminen antamalla kuva, että EU takaa turvallisen matkan ja tarjoaa pullakahvit perillä ei tasan tarkkaan hukkumiskuolemia vähennä.

Turvallisten, valvottujen vastaanottokeskuksien pitäisi olla Manner-Euroopan ulkopuolella ja meren ylittäneet pitäisi palauttaa näihin keskuksiin odottamaan hakemuksensa käsittelyä. Kaikki meren ylittämisestä pakolaisleireillä vuoroaan odottaviin verrattuna koituva etu pitäisi pyrkiä minimoimaan hukkumiskuolemien vähentämiseksi. Kyseessä on etuilu.

Käyttäjän NikoEskelinen kuva
Niko Eskelinen

Pakolaisille tulee järjestää turvallinen ja ihmisarvoa kunnioittava reitti hakea suojaa. Meidän tulee tehdä kaikkemme, että rikollisuus vähenee ja pakolaiset ei joudu alistumaan hyväksikäytölle.

Ilkka Huotari

Iltalehti oli tehnyt kysymyksen luottaen siihen, että lukijat ovat riittävän tyhmiä/tietämättömiä tajutakseen, että heitä on ns. vedätetty.

Nyt Matteo Salvinin politiikalla hukkumiset ovat jo vähentyneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaikuttavinta Salvinin politiikassa on, että hukkuneiden lukumäärän trendi on ollut voimakkaasti laskeva jo kolmena vuonna ennen kuin Salvinistä tuli ministeri. Tammi-toukokuun määrä oli laskenut huipustaan 70%, kun Salvini vannoi valansa.

https://missingmigrants.iom.int/region/mediterranean

Ilkka Huotari

Et hirveästi perustele väitettäsi luvuilla, eikä se juuri tarkastelua kestäkään.

Arrivals on vähentynyt 13430 -> 1120 nyt tänä vuonna verrattuna viime vuodeen vastaavaan aikaan. Ylittäjien määrä on siis vähentynyt alle kymmenesosaan Salvinin politiikan aikana.

https://missingmigrants.iom.int/region/mediterrane...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset